Jag och sambon har bjudit in två familjer ikväll med sina vardera 2 barn. Själva är vi barnfria detta nyår.
Vi ska stå för förrätten och vi ska göra små pajer med räkröra.
Lite färdig deg som ska kavlas ut
Degen har stått ute så det var lätt att kavla den nu.
Använde räkburken till att göra cirklar med. Perfekt.
Dessa räkor hade vi vid Jul också och de är jätte goda! Fanns inga färska som jag hade velat ha men dessa är väldigt goda! jag äter inte ens räkor i vanliga fall men dessa fungerar! Burken är perfekt för att göra cirklar med i degen.
Icas Aluminiumformar.
Tips är att trycka ner degen när aluminium formarna står staplade i varandra, då böjs de inte ut så mycket. De kom jag på när det bara var några kvar :/
Nygräddade. Blev inte så stora gropar i dem som jag hoppats. Bättre lycka nästa gång. De lossnade ur aluminium formarna LÄTT!
Vispad grädde, Kesella, Majonäs, Stenbitsrom -röd, hackade räkor, dill, rödlök, salt och vitpeppar.
Smeten är jätte godis!!
Efter bild får komma senare. De är inte dekorerade än. ska serveras med Serano skinka, körsbärstomat och salladsblad. Kanske någon citronskiva på toppen?.
Orginal recept:
Ingredienser
125 g margarin3 dl vetemjöl
2-3 msk kallt vatten
Fyllning:
250 g kesella
1 dl majonnäs
3 dl vispad grädde
1 kg räkor som skalas och hackas
1 burk röd stenbitsrom
1 dl dill
1 krm vitpeppar
2 krm salt
Garnering:
5 hg räkor som skalas
1-2 burkar svart stenbitsrom
Beskrivning
Gör pajskalet och grädda i 225 grader ca 20 min. Låt kallna.Blanda kesella, majonnäs, vispad grädde, rom, dill, vitpeppar och salt. Blanda i de hackade räkorna. Lägg blandningen i det kalla pajskalet. Garnera med räkor och svart rom.
Jag hade i rödlök och det var väldigt gott!!
Det blev 29st små pajer. Går att få till 30st om man sparar in på några cirklar.
Matsalsbordet är nyårsdukat. Saknas de nyinköpta gråa servetterna som matchar duken :)
Trött kisse som tröttnade på att inte få några räkor av matte.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar